Cofetarie Online Bucuresti - Carina's Sweets - Laborator Propriu

Torturi

Torturi delicioase pentru orice aniversare. Torturi personalizate și torturi nunta pentru petreceri memorabile

  Torturi speciale pentru momente pline de amintiri. Pentru cei care au o afinitate deosebităpentru dulciuri, tortul este, cu siguranță, desertul preferat. Atunci cand discutam despre "torturi", începem să pasim pe un tărâm înflăcărat. Omul defineste cu torturi acele momente important din viață, precum zile de naștere, nunți, botezuri sau sărbători onomastice.
Iar despre modelul ales sunt multe de povestit. Un tort de ciocolată, unul cu aromă de caramel, cu fructe de pădure, cu mouse din trei feluri de ciocolată sau delicioasa frișcă, marțipan sau pavlova cu bezea. Orice tort ați alege, el inspiră, atrage un mare like de la cei care îl vor degusta.
Indiferent ce torturi ați alege, cu siguranță aveți o slăbiciune pentru o aromă sau de ce nu chiar două. Cui trebuie să îi mulțumim pentru acest desert tradițional? Nimeni nu știe cu exactitate. Coacerea este o tradiție de mii de ani.

De la primele prăjituri până la torturi delicioase pentru aniversări

  Torturi – este un cuvânt de origine vikingă, derivat din cuvântul norvegian kaka. Primele prăjituri făcute vreodată sunt de fapt destul de diferite de cele pe care le mâncăm astăzi. Interesant este că vechii egipteni au fost prima cultură care a prezentat abilități de coacere și, în vremurile antice, prăjiturile aveau un aspect mai asemănător pâinii, fiind îndulcite cu miere. Grecii au avut, de asemenea, o formă timpurie de cheesecake, în timp ce romanii au dezvoltat versiuni de torturi cu fructe cu stafide, nuci și alte fructe.
Între timp, la mijlocul secolului al XVII-lea, apar în Europa noi procese tehnologice, prăjiturile încep să fie coapte mai repede și încep să apară mai multe sortimente, datorită accesului la ingrediente. Europei i se atribuie invenția de prăjituri moderne, care erau rotunde și acoperite cu glazură. De altfel, prima glazură a fost un amestec realizat din zahăr, albușuri de ou și câteva arome.

  În acest timp, multe prăjituri conțineau încă fructe uscate, cum ar fi bucăți de citrice sau coacăze. Apoi, în secolul al XIX-lea, tortul, așa cum îl știm astăzi, a devenit popular. La început a fost considerat un lux, deoarece ingredientele dulci precum zahărul și ciocolata erau foarte scumpe.
Prăjiturile au început să fie coapte și aveau compoziția din făină albă extra rafinată și praf de. Glazurile cu cremă de unt au început să înlocuiască glazurile fierte în mod tradițional. De asemenea, datorită progreselor în cuptoarele cu temperatură controlată, viața unui cofetar a devenit mult mai ușoară. Nu trebuia să urmărească și să aștepte continuu ca unele torturi mai pretențioase să termine coacerea.
Și mai mult, revoluția industrială a făcut ca procurarea ingredientele să fie accesibilă, ceea ce le-a făcut mai ieftine. Astfel, gospodinele puteau face acasă torturi personalizate sau torturi copii sau le puteau comanda de la cofetărie.

Torturi personalizate pentru fiecare ocazie specială a familiei de la Carina Sweets

  Torturi personalizate sunt speciale, mai ales atunci când doriți să comandați torturi copii cu diferite figurine. Torturi nunta cu mai multe etaje, arome diferite pentru fiecare strat, detalii care să atragă privirile invitaților. Torturi botez cu mașinuțe, păpuși, ursuleți sau orice alte figurile doriți. Pe toate le găsiți la secțiunea torturi personalizate de la Carina Sweets. Istoria prăjiturilor este strâns legată de istoria tortului comandat la zilele de naștere.
Astăzi, tortul este în mod evident folosit pentru a sărbători ocazii, cum ar fi nunți, logodne, aniversări, sărbători și, desigur, zile de naștere. Când s-au realizat primele torturi personalizate pentru zilele de naștere? În Grecia Antică, exista tradiția de a sărbători ziua zeilor. Prima zeiță sărbătorită a fost, se pare, zeița Artemis, când oamenii au făcut un tort în cinstea ei, un tort rotund care simboliza luna. De altfel, ritualul decorării cu lumânări aprinse se pare că aici își are originea.

  Lumânări pe torturi personalizate au fost folosite prin secolul al XIII-lea, atunci când copiii nemți au început să-și sărbătorească zilele de naștere, numite Kinderfest. Cu torturi copii care erau decorate cu lumânări aprinse. Lumânările au reprezentat lumina vieții, cu o lumânare pentru fiecare an și o lumânare suplimentară pentru toată viața. Pe atunci, lumânările erau lăsate să ardă pe tort toată ziua, dacă se stingeau erau înlocuite cu altele noi.
Abia spre sfârșitul zilei, înainte ca torturi copii să fier tăiate, lumânările erau suflate de copii și trebuiau, conform tradiției, să își pună o dorință la ziua de naștere, ca fumul lumânărilor să ducă dorința la cer. Era foarte important ca cel mic, fetița sau băiețelul, să nu spună nimănui dorința pentru a se putea îndeplini. Mai târziu pe torturi personalizate s-au folosit artificii, pentru a crea o atmosferă de vis, în special pentru torturi nunta.

De ce sunt rotunde torturile? Tort la comanda Bucuresti cu arome și forme diferite

  Tort la comanda Bucuresti sub diferite forme și mărimi, în funcție de eveniment și număr de persoane. Deși orice tort la comanda Bucuresti poate fi copt în orice formă, există mai multe teorii cu privire la motivele pentru care cele mai multe torturi au forma rotundă în mod tradițional. În general torturile rotunde de care ne bucurăm astăzi au fost făcute manual și coapte în forme rotunde.
Pentru a obține forma rotundă pentru torturi, s-au creat mai multe cercuri de diferite mărimi. Există și o altă teorie conform căreia zeii preferă torturi rotunde. În antichitate, unele civilizații făceau prăjituri, torturi pentru a cinsti zeii și spiritele lor.
Un tort rotund simboliza natura ciclică a vieții, precum și soarele și luna. De altfel, această teorie ar putea explica de ce mâncăm torturi la ocazii speciale, cum ar fi zilele de naștere, pentru a simboliza ciclul vieții.

  Invenția bicarbonatului de sodiu și a prafului de copt în timpul revoluției Industriale a sporit popularitatea unor torturi datorită ușurinței cu care erau realizate. Cuptoarele începeau să aibă mai multe reglaje de temperatură, ceea ce însemna că oamenii își pot lăsa prăjiturile la coacere fără să le vegheze constant. Apariția căile ferate și a trenurilor de marfă au făcut înlesnit accesul și ieftinirea ingredientelor. Torturi personalizate cu frișcă au devenit populare datorită exteriorului ușor și pufos.
Textura aerată provine din utilizarea albușurilor de ou. Torturile cu ciocolată au devenit populare la începutul secolului 20. Gustul de ciocolată era atât de bogat și delicios, încât erau cumva priviți ca păcătoși la acea vreme cei care consumau torturi personalizate din ciocolată.
Chiar și în zilele noastre, unii oameni încă mai cred că ciocolata este un pic păcătoasă datorită efectelor asupra liniei taliei și a kilogramelor acumulate.

  Când vă hotărâți să faceți comandă de torturi personalizate la cofetărie, trebuie să știți că unul dintre cele mai importante aspecte este găsirea temei perfecte pentru petrecere. De asemenea, un alt aspect de luat în calcul este dimensiunea unor torturi personalizate, deoarece trebuie să ajungă fiecărei persoane de la petrecere.
Întrebați prietenii dacă au preferințe pentru anumite arome. Puteți opta chiar și pentru a îmbina mai multe arome, dar cofetarul este singurul care știe care este cel mai bun mod de îmbinare.
Ciocolata merge alături de fructele de pădure, de vanilie, dar poate unor invitați nu le place aroma de portocale alături de ciocolată. Dacă optați pentru torturi personalizate cu fructe, nu puteți avea multe sortimente. De exemplu bananele se oxidează foarte repede, așa că vor strica designul.
Dar sunt bune căpșunele, fructele de pădure, vișinele, citricele. Chiar și torturi personalizate cu frișcă pot folosi în compoziția cremei diferite fructe. Portocalele pentru că sunt ușor acrișoare, asociate cu dulceața cremei dau o senzație unică papilelor gustative.

Torturi copii, torturi nunta, torturi botez pentru petreceri memorabile și glazuri speciale

  Torturi copii, torturi nunta, torturi botez pentru orice eveniment special din viața familiei. Momentele de fericire se sărbătoresc cu torturi personalizate. La Carina Sweets avem o gamă diversificată de torturi pentru diferite ocazii. Oamenii cumpără astăzi torturi pentru a sărbători orice mic eveniment special care le-a schimbat viața, chiar și admiterea copilului la liceu sau la facultate, promovarea într-o nouă poziție la birou și altele.
În afară de faptul că un tort pavlova Bucuresti este senzațional și am putea să mâncăm ori de câte ori simțim nevoie sau dorința de ceva dulce, sunt câteva momente pentru care oamenii cumpără torturi pentru a le savura împreună cu familia, prietenii sau colegii de la serviciu. Aceasta este motivul cel mai frecvent pentru care este comandat un tort pavlova Bucuresti. Toată lumea își sărbătorește ziua de naștere, iar în lumea occidentală tradiția este ca oamenii să sărbătorească în jurul unui tort.

  De obicei, torturile aniversare au și lumânări care indică numărul de ani pe care i-a împlinit persoana respectivă. Nunțile sunt un alt moment de sărbătoare. Una dintre aceste tradiții este aceea de a tăia torturi nunta folosind un cuțit care este mânuit de mire și mireasă. Prima felie din torturi nunta este a lor, a tinerilor căsătoriți.
Torturi nunta sunt de obicei înalte, cu mai multe niveluri, acest lucru permite cofetarilor de a da fiecărui strat o altă aromă. Acest lucru este foarte bun atunci când încearcă să satisfacă gusturile fiecărei persoane.
Deoarece unele persoane preferă torturi de ciocolată, alții torturi cu vanilie, fructe de pădure sau torturi cu bezea. Un alt eveniment special din viața unei familii este botezul copilului. Iar o petrecere nu poate fi completă fără torturi botez. Cele mai multe torturi personalizate pentru botez se realizează folosind elemente. Un tort tematic pentru băiețel sau fetiță.

Povestea Pavlova, o felie de istorie culinară. Unde comanzi un tort pavlova Bucuresti

  Tort pavlova Bucuresti a devenit din ce în ce ai popular. Au apărut diferite combinații de fructe folosite într-un tort pavlova Bucuresti. Pavlova este unul dintre cele mai faimoase deserturi din Australia și Noua Zeelandă. Este o prăjitură crocantă, care este făcută din bezea înăbușită în frișcă și fructe de sezon.
De ani de zile sunt adevărate dezbateri despre originea sa. Desertul popular a fost numit după celebra balerină Anna Pavlova și turneul ei din 1920 în Australia.
Prima rețetă înregistrată a unei pavlova a fost scrisă în 1926 în Noua Zeelandă. Chiar dacă nu este rețeta la cuptor cu bezea pe care o cunoaștem astăzi, neo-zeelandezii susțin încă de fapt Pavlova este a lor. Nici nu contează de unde provine, important este gustul senzațional. Un amestec rafinat și delicat, dulce și acrișor pentru un tort pavlova Bucuresti comandat de la Carina Sweets. Pentru orice moment special din viața ta!

torturi
tort la comanda Bucuresti
torturi copii
torturi personalizate
torturi nunta
torturi botez

Nu sunt produse în această categorie.

ingrediente proaspete

INGREDIENTE PROASPETE

personal calificat

PERSONAL CALIFICAT

diverse produse

GAMA LARGA DE PRODUSE

pasiune

LUCRAT CU PASIUNE

transport frigorific

TRANSPORT FRIGORIFIC

produse personalizate

CREATIE SI DESIGN

whatsapp